VIDEO iPhone 14, Revolut, avioane electrice, panouri solare transparente, amendă Instagram, Blondie – Playtech News Bytes 7

de: Alexandru Puiu
09 09. 2022

Playtech News Bytes a ajuns la episodul șapte, motiv pentru care, și de această dată, atragem atenția asupra celor mai interesante subiecte din ultima săptămână, într-un format prietenos și ușor de urmărit, mai ales de pe ecranul telefonului.

Revolut întâmpină probleme mari. Marea Britanie pune presiune pe gigantul fintech

Revolut este sub presiune în această perioadă, deoarece, în urmă unor controale auditorii s-au descoperit riscuri „inacceptabil de ridicate”. Nu știm exact, exact la ce se referă aceste riscuri, totuși, autoritățile spun că Revolut are o abordare neadecvată în recunoașterea veniturilor.

Dacă până acum am vorbit despre mașini eco, astăzi vorbim și despre avioanele verzi

Numărul pasagerilor care aleg să meargă cu avionul este din ce în ce mai mare, iar proiectanții de aeronave se gândesc deja la soluții smart de combatere a poluării. Așadar, există deja un proiect care propune folosirea unui sistem hibrid cu două motoare. Unul mai mic cu combustibil și unul electric care ar ajuta la decolare. Totuși, există un factor limitator cheie: bateriile se deteriorează pe măsură ce parcurg reîncărcările. Este clar că o să mai auzim de acest proiect și suntem foarte curioși să vedem primele avioane electrice

AquaApp este aplicația care te ajută să trimiți mesaje de sub apă

Știu că sună bizar însă o aplicație nouă creată de un absolvent de informatică din Seattle ar putea salva vieți. Datorită semnalelor acustice  aplicația, oferă utilizatorilor 240 de mesaje prestabilite din care să aleagă. Ele sunt împărțite în opt categorii pentru un acces simplificat. Această aplicație este potrivită pentru scafandri, dar mai ales în cazul unor acțiuni de salvare. Undele acustice pot fi transmise pe o distanță de 50 de metri pentru un mesaj normal și 100 de metri în caz de urgență.

Trecem de la avioane verzi la orașe verzi și aflăm că panourile solare transparente revoluționează consumul de energie

Suferim grav din cauza schimbărilor climatice. Este clar că ar trebui să schimbăm ceva. De aceea, vorbim astăzi de energie solară transparenta. Printr-o tehnologie de ultimă oră, ferestrele sau orice suprafață care adună și folosește energia luminoasă are capacitatea de a produce și reduce consumul clasic de energie electrică. Astfel de proiecte se găsesc deja implementate în America.

Lumina emanată de ecranele dispozitivelor noastre digitale ne îmbătrânește drastic

Cine vrea să îmbătrânească? Vă spun eu, nimeni, însă facem din ce în ce mai multe lucruri care accelerează acest proces. Un studiu recent arată că lumina albastră artificială emanată atât de telefoane cât și de ecranele calculatoarelor dăunează grav pielii deoarece stimulează  activitatea radicalilor liberi și crește stresului oxidativ. Așadar, pielea îmbătrânește prematur, ca atunci când este expusă la radiațiile solare. Soluția ar fi să achiziționăm ecrane cu filtru de protecție împotriva luminii albastre.

Laserul infraroșu este viitorul încărcării wireless

Oamenii de știință au folosit lumina infraroșie pentru a încarcă un dispozitiv aflat la 30 de metri distanță. Sistemul poate furniza până la 400 de miliwați  putere. Aceștia sunt suficienți pentru a  încărca senzori mici și alte dispozitive. În timp, probabil, că se vor putea încarcă și bateriile telefoanelor mobile. Este evident că această lungime de undă nu poate dăuna pielii sau ochilor.

Vorbim astăzi și despre primul robot din lume care a devenit CEO-ul unei companii

Ms. Tang Yu, este primul robot din lume care a ocupat o poziție executivă. Robotul umanoid virtual  va avea în subordine departamentul de organizare și eficiență a unei companii care se ocupă cu jocuri video și aplicații mobile. Tang yu  va îmbunătăți calitatea sarcinilor de lucru și va supraveghea viteza de execuție. Totodată, ea va servi și că instrument analitic pentru a sprijini luarea deciziilor raționale în operațiunile zilnice.

Amendă record pentru Instagram. Compania a plătit 405 milioane de dolari din cauza felului în care au gestionat datele despre copii

Autoritatea de reglementare a confidențialității datelor din Irlanda a decis să amendeze gigantul Instagram, pentru că a publicat datele personale ale unor minori. Practic, copii cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani operau conturi business, iar acolo ei puteau publica datele personale. Și WhatsApp a fost amendată anul trecut cu 225 de milioane de dolari pentru că nu a respectat regulile privind intimitatea datelor. Instagram spune că va contesta amenda.

De acum, putem mânca preparate solare ce revoluționează modul în care vom produce alimente în viitor

O companie finlandeză a creat un produs care să poată satisface nevoia de proteine, carbohidrați și grăsimi. Această pudra poate reproduce aproape identic orice altă proteină din orice aliment. Procesul de creare al acesteia implică doar soare, electricitate și dioxid de carbon. Ea este alcătuita din bacterii din sol și se hrănește cu hidrogen extras din apă prin electroliză. Pulberea rezultată este în esență insipidă și poate fi adăugată la multe produse alimentare vegetariene sau vegane

Luna septembrie vine cu noi surprize pentru cinefili

Blonde este filmul care este așteptat cu sufletul la gură de fanii cântăreței Marilyn Monroe. Drama psihologică urmărește viața uimitoare a frumoasei artiste. Filmul a fost filmat alb negru dar există și părți în care scenele vor prinde culoare. Blondie a avut premieră la a 79- a ediție a Festivalului de Film de la Veneția

Apple a lansat noile telefoane iPhone 14

Seria iPhone 14 cuprinde 4 telefoane, iar pe lângă acestea, gigantul din Cupertino a prezentat și seria Watch  8, ceasul robust Watch Ultra și o nouă pereche de căști wireless AirPods Pro. Telefoanele vin cu surprize. În America și Canada s-a scos cartela sim și s-a adăugat funcția de mesaj prin satelit în caz de urgență. Prețul pentru iPhone 14 începe de la 800 de euro.